Tox Tutmasıyla Bilinən Yumurtanı Sahur Süfrələrində Əskik Etməyəcəyiniz 11 Ləziz Resept

Sahur masalarından heçvaxt əskik olmayan yumurta, eyni şəkildə yumurta yeməkdən bezmisinizsə, həll yolu da bu yazıdadır. Sürətli hazırlanan, tox tutmasıyla məşhur və ac qalmamaqa kömək edəcək bu yumurta reseptlərini çox sevəcəksiniz. Hazırsınızsa başlayaq.

Sahur masalarından heçvaxt əskik olmayan yumurta, eyni şəkildə yumurta yeməkdən bezmisinizsə, həll yolu da bu yazıdadır. Sürətli hazırlanan, tox qalmağınıza kömək edəcək bu yumurta reseptlərini çox sevəcəksiniz. Hazırsınızsa başlayaq.

 

 

| 1. Bir yumurtanı əsas yeməyə çevirəcək resept: Xaşlanmış yumurta

Yumurtayı ana yemeğe dönüştürecek tarif: Çılbır

Xaşlanmış yumurta

  • 4 yumurta

  • 2 stəkan qatıq

  • 4 stəkan su

  • 1 qəhvə fincanı sirkə

  • 2 xörək qaşığı marqarin

  • 3 diş sarımsaq

  • Duz

  • Qırmızı bibər

Bir qazana 4 stəkan su tökün. Duz və sirkə əlavə edib qaynadın. Yumurtaları bir-bir qaynar suda diqqətlə xaşlayın. Yumurtaların ağları ağarana qədər bişirin və süzgəclə qazandan çıxarın. Yumurtaları xidmət edən yeməklərin üzərinə qoyun. Sarımsağı əzin və katıqla qarışdırın. Marqarini bir tavada əridin, qırmızı bibər əlavə edin və qızardın. Yumurtaların üzərinə sarımsaqlı qatıq tökün. Qırmızı bibər yağı ilə yağlayın və süfrəyə verin.

| 2. Hərkəsin sevəcəyi qiyməli yumurta topları

Yediden yetmişe herkesin severek yiyeceği: Kıymalı Yumurta Topları

Qiyməli yumurta topları resepti:

  • 250 qram qiymə

  • 7 yumurta

  • Qırmızı toz bibər

  • Qara istiot

  • Kəklikotu

  • 1 çay stəkanı çörək qırıntıları

  • 1 çay stəkanı un

  • Maye yağ

Yumurtanın 6-nı qaynadın, qabığını soyun və kənara qoyun. Kıyılmış ətləri bir qaba qoyun. Qara bibər, kəklikotu, duz və qırmızı bibər əlavə edib yaxşıca yoğurun. Qaynadılmış yumurtaları una batırın və sonra kıyılmış ətlə örtün. Qalan 1 yumurtanı bir qabda çırpın. Kıyılmış ətlə örtdüyünüz yumurtaları əvvəlcə döyülmüş yumurtaya, sonra da çörək qırıntılarına sürtün. Yağı bir tavada qızdırın və hazırladığınız yumurtaları bu yağda qızartın. İsti halda yeyin.

| 3. Həm rahat həm də çox ləzzətli: Qızardılmış yumurta

Hem çok pratik hem de nefis mi nefis: Yumurta Kızartması

Qızardılmış yumurta resepti :

  • Yumurta

  • Kərə yağı

  • Nanə

  • Qırmızı bibər

  • Duz

Yumurtaları bişirin, qabığını soyun və yarısını kəsin. Kərə yağı əridiyiniz qaba bir çay qaşığı bibər və nanə tökün və qızardın. Sonra yumurtaları bir neçə dəqiqə yağa qoyun və süfrəyə verin.

| 4. Bişmiş soğan və yumurtanın misilsiz harmoniyası: Sobada soğanlı yumurta

Pişmiş soğan ve yumurtanın eşsiz uyumu: Fırında Soğanlı Yumurta

Sobada soğanlı yumurta resepti :

  • 6 yumurta

  • 2 stəkan süd

  • 1.5 qəhvə fincanı yağ

  • 1 yemək qaşığı un

  • 2 yemək qaşığı krem

  • 2 soğan

  • Duz

  • Qara istiot

Yumurtaları dərin bir soyuq su qabına qoyun və yaxşıca bişirin. Tava içərisində 2 xörək qaşığı kərə yağını əridin və unu əlavə edib zəif odun üstünə çevirin. Südü yavaş-yavaş əlavə edin, davamlı qarışdırın. Davamlı qarışdırdıqdan sonra, sous alınana qədər 10 dəqiqə bişirin, duz və istiot əlavə edin və isti halda götürün. Yumurtaları soyudun, soyun və dairələr kəsin. Soğanları incə halqa formasında kəsin. Qalan yağı əridin və soğanları çəhrayı rəngə çevirin. Hazırladığınız sousu əlavə edin. İçərisinə yumurta dilimləri əlavə edin. Düz bir çörək qabını yağlayın. Yumurta dilimlərini soba ilə soba qəlibinə düzün. Qalan sousu üstünə tökün. Qızdırılmış sobada orta istilikdə 6 dəqiqə qovurun.

| 5. Füsünkar bir təqdimat istəyənlər üçün : Milföy içində yumurta

 
 
Milföy içində yumurta resepti :
 
  • 4 ədəd milföy

  • 4 yumurta

  • 1 xörək qaşığı zeytun yağı

  • 1 qırmızı bibər

  • 2 yaşıl bibər

  • Duz

  • Qara istiot

  • 1 SB çedar pendir

Milföy (Şişli) xəmir parçalarını dördkünc şəklində kəsin. Bir səthi su ilə isladın və üzərinə bir xəmir xəmir qoyun. Digərlərində də eyni şəkildə edin və tepsiyə qoyun. Üstünə yumurta sarısı səpin və 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20 dəqiqə bişirin. Milföy xəmirlər bişərkən zeytun yağını qızdırın və doğranmış bibəri qovurun. Üstünə duz və istiot səpin. Milföy xəmirinin ortasını kəsin və içinə yumurta qoyun. Çedar pendirini, hazırladığınız qarışıqdan 1 xörək qaşığı qoyun və yumurtanı xaşlayın. Yenidən 180 dərəcəlik sobada 10-15 dəqiqə bişirin və isti formada xidmət edin.

| 6. İstədiyiniz tərəvəzlə öz reseptinizi hazırlaya bilərsiniz: Tərəvəz yumurtalı keks

İstediğiniz sebzelerle kendi tarifinizi yapabileceğiniz: Yumurtadan Sebzeli Kek

Tərəvəz yumurtalı keks resepti :

  • 1 kartof

  • 1 badımcan

  • 2 qırmızı bibər

  • 1/4 SB zeytun yağı

  • 1 SB çedar pendir

  • 6 yumurta

  • 1 paket krem

  • Yarım dəstə ispanaq

  • Duz

  • Qara istiot

Sobanı 180 dərəcəyə qoyun. Kartofu qaynadın. Badımcan, bibər və ispanağı uzun zolaqlar və ya dilimlərə kəsin. Zeytun yağı, duz və istiot əlavə edin. Sonra qril qabda və ya sobada 1-2 dəqiqə bişirin. Yumurta, qaymaq, cəfəri, duz, istiotu bir yerdə çalın. Bahar formasında tort qəlibində çəngəllə əzdiyiniz badımcanları, bibəri, ispanağı və kartofu düzün. Yumurtanın üzərinə tökün və 35-40 dəqiqə bişirin.

| 7. Xırtıldayan yumurta dolması

Yumurta dolmasına başka bir boyut getirdik: Çıtır Yumurta Dolması

Xırtıldayan yumurta dolması resepti :

  • 6 qaynadılmış yumurta

  • 2 yumurta

  • 1 stəkan un

  • 1 stəkan çörək qırıntıları

  • 2 xörək qaşığı mayonez

  • 1 çay qaşığı isti sous

  • 1 xörək qaşığı xardal

  • Duz

  • Qara istiot

Yumurtaları yarıya bölün. Sarıları bir qaba qoyun. Əvvəlcə ağları una, daha sonra döyülmüş yumurtaya, daha sonra çörək qırıntılarına qoyun və dərin yağda qızartın. Yumurta sarısını xardal, mayonez, turşu, isti sous, duz və istiotla qarışdırın. Sıxan torbaya doldurduğunuz yumurta sarısını qızardılmış ağlara sıxın.

| 8. Kartof krokiyə keçəcək: Yumurta kroket

Patates kroketi sollayacak: Yumurta Kroket

Yumurta kroket resepti :

  • 8 yumurta

  • 1 Şorba Qaşıq Yağı

  • 7 Şorba Qaşıq Un

  • 1 stəkan su Süd

  • 2 yemək qaşığı Rəndələnmiş Çedar Pendir

  • 2-3 çorba qaşıq çörək qırıntıları

  • Qızartmaq üçün maye yağ

  • Bir az şüyüd

  • Duz, Qara Bibər, Pul Bibər

6 yumurtanı qatı bir tutarlılıqda bişirin və kublara kəsin. Kərə yağı əridib dörd qaşıq un əlavə edib çəhrayı rəngə çevirin. Südü az-az əlavə edib qarışdırın. Sos qarışıqlıq əldə edənə qədər orta istidə qarışdırın və bişirin. İstidən götürüb duz, qara bibər, çedar pendir, 1 yumurta sarısı və doğranmış yumurta əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Suya batırılmış bir boşqaba götürün və sərinləyin. Qalan yumurta ağını kiçik bir qabda çırpın. Əllərinizi un edin, qarışıqdan yumurta ölçülü parçaları parçalayın və kroket forması verin. Əvvəlcə unu, sonra yumurtanı və sonda çörək qırıntılarını batırın. Yağı bir tavada qızdırın və kroketləri qızartın. Kağız bir dəsmalın üzərinə götürün və artıq yağı boşaltın. Şüyüd və çili bibəri ilə bəzəyin və isti süfrəyə verin.

| 9. Muffin Yumurta

Unsuz şipşak bir muffin için: Muffin Yumurta

Muffin Yumurta resepti :

  • 6 yumurta

  • 1 qırmızı bibər

  • 6 albalı pomidoru

  • Yarım stəkan qızartma

  • Yarım stəkan brokkoli

  • 1 stəkan rendelenmiş çedar pendir

  • 1 paket qabartma tozu

  • Qara istiot

  • Duz

Bütün hərşeyi doğrayın. Böyük bir qabda yumurtaları düzün və istiotla çalın. Sonra başqa inqridientlər əlavə edin və qarışdırmağa davam edin. Sonda qabartma tozunu tökün və muffin qəlibini yağlayın. Qarışığı qəliblərə bölün. 180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin və süfrəyə verin.

| 10. İspanaqlı omlet dürüm

Dürüm yapmak için ekmek aratmayacak: Omlet Dürüm

İspanaqlı omlet dürüm resepti :

  • 1 dəstə ispanaq

  • 4 yumurta

  • 1 stəkan su Süd

  • 1 stəkan göbələk

  • 1 dilim toyuq göğsü

  • Duz

  • Qara istiot

  • Maye yağı

Toyuğu kublar halında doğrayın və suyu yenidən udana qədər yağda bişirin. Təmizlədiyiniz və doğranmış göbələkləri əlavə edərək bişirməyə davam edin. Sonda ispanağı doğrayın və əlavə edin. İstidən götürmədən əvvəl duz və istiot əlavə edin. Ayrı bir qabda yumurtaları südlə çalın. Sonra duz və istiot əlavə edin. Yağlanmış qabı sobanın içinə qoyun və qızdırın. Yumurta qarışığını tavaya tökün. Bir tərəf yaxşı bişdikdən sonra onu çevirin və digər tərəfi bişirin. Servis qabındakı omleti götürün və üzərinə ispanaq qarışığını tökün. Sarğı şəklində sarın və süfrəyə verin.

| 11. Bulud yumurta

 

Bulud yumurta resepti :

  • 2 yumurta ağı

  • 2 yumurta sarısı

  • Basdırma ət

  • Qara istiot

  • Duz

Yumurta ağlarını və sarısını ayırın. Əti zolaqlar şəklində doğrayın. Yumurta ağlarını 3-4 dəqiqə köpüklənənə qədər çırpın. İncə dilimlənmiş ətə duz və istiot əlavə edin. Yağlı kağıza 3-4 qaşıq qoyun və ortasını içi boş olaraq bastırın. 220 dərəcəlik bir sobada 3-4 dəqiqə bişirin. Yumurta sarısını deşiklərə qoyun və yenidən sobaya qoyun. 220 dərəcədə başqa 2-3 dəqiqə bişirin.

Nuş olsun )

Son olaraq zəhmət olmazsa fikir və təkliflərinizi aşağıdakı şərhlər bölməsində qeyd etməyi unutmayın. Yeniliklərdən tez xəbərdar olmaq üçün isə rəsmi Telegram kanalımıza abunə ola bilərsiniz.

 

Digər

Reaksiyanız ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
6
+1
4
+1
0
+1
2

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir.