Hamımızı Maraqlandıran Sual: Niyə Bahalı Restoranlarda Çox Xırda Porsiyon Verilir?

Hamımız heç olmasa bir dəfə bahalı restorana gedəndə niyə bu qədər pul verirəm ancaq, çox balaca yeməl gətirirlər demiş olar? Bəs niyə belə edirlər? Gəlin öyrənək.

| Əslində hər şey Fransada başladı!

Əslində hər şey Fransada başladı!

21-ci əsrin əvvəllərində Fransızlar daha geniş çeşiddə yeməklər yeyib yeni bir yemək yeyə bilmək üçün daha az hissə istehlak etməyi məqbul hesab etdilər.

| Beləliklə, 15 – 30 il arasında müxtəlif yeməklərin dadına baxa bildilər və yeməyi ziyafətə çevirə bildilər.

Beləliklə, 15 ilə 30 arasında müxtəlif yeməklərin dadına baxa bildilər və yeməyi ziyafətə çevirə bildilər.

Əslində, hara baxsan da, məntiqli və həddən artıq iştahaaçandır.

| Bununla yanaşı, restoranların və araşdırmaların bir nəticəsi var …

Bununla yanaşı, restoranların və araşdırmaların bir nəticəsi var ...

Bu, həqiqətən mənalıdır!

10-cu ısırığdan sonra, əslində yeməyi dadmırıq və yalnız doymuş və qidalandığımızı hiss etmək üçün yeməyi normal yeməyə davam edirik.

| Ancaq restoranlarda kiçik hissələr təklif edildikdə, yediyimiz hər şey rəsmi olaraq damağımızda qalır

Ancaq restoranlarda kiçik hissələr təklif edildikdə, yediyimiz hər şey rəsmi olaraq damağımızda olur.

Beləliklə, təkrar yeyə biləcəyimizi düşünürük. Vay, yeməyi tamamilə qeyri-adi hala gətirir!

| Bundan əlavə lüks restoranlara gedəndə aldığımız xidmət və atmosfer tamamilə fərqlidir.

Bundan əlavə lüks restoranlara gedəndə aldığımız xidmət və atmosfer tamamilə fərqlidir.

Təbii ki, bu lüksün qiymətlərdə əks olunduğunu düşünürük və ümumiyyətlə bu baxımdan yanılmırıq.

| Burada yediyimiz bir çox şeyin həqiqətən keyfiyyətli və dadlı olduğunu bilirik və beynimiz kiçik yeməyi görəndə bu ləzzətə yalnız bu qiymətə çatmağın mənası olur.

Əgər boşqab demək olar ki, dolu olsaydı, onda beyinlərimiz mütləq bu məhsulların köhnəlmiş, keyfiyyətsiz və ya pis olduğunu düşünərdi. Bu səbəbdən kiçik hissəni görəndə “az, lakin dadlı” bir şey yediyimizi düşünürük.

| Satışlara ümumiyyətlə baxdığımızda bunun doğru olduğunu görürük.

Satınalmalara ümumiyyətlə baxdığımızda bunun doğru olduğunu görürük.

Çünki lüks restoranlar demək olar ki, hər bir məhsulu fərqli bir tədarükçüdən alır, çünki burada əsas məqsəd keyfiyyətli və ləzzətli bir yemək təklif etməkdir. 

Beləliklə, alışdığımız böyük bir hissənin qiyməti ikiqat və ya üç qat artırıla bilər.

| Əlbətdə ki, bunun xüsusi hazırlanmış bir yemək olduğunu da düşünürük.

Əlbətdə ki, bunun xüsusi hazırlanmış bir yemək olduğunu da düşünürük.

Bizim üçün kiçik, lakin diqqətlə hazırlanmış bir boşqab! Əslində, biz haqsız deyilik, içəridəki boşqabı bəzəməyə çalışırlar.

Və belə kiçik bir hissədə sənət əsərləri yaratmaq həqiqətən çox asandır.

| Əlbəttə, hesab hissəsi də çox təsirlidir! Nə qədər az hissə yeyirsinizsə, qəhvə və desert üçün o qədər yer qalır.

Əlbəttə ki, bu daha yüksək bir hesab əldə etməyə kömək edir.

| Restoranın yüngül yorucu olmayan atmosferi və rahat oturacaqları ilə musiqinin birləşməsi orada özümüzü rahat və rahat hiss edir və daha çox sifariş veririk.

Restoranın yüngül zəif atmosferi və rahat oturacaqları ilə musiqinin birləşməsi orada özümüzü rahat və rahat hiss edir və daha çox sifariş veririk.

Burada da kiçik hissələr daha çox sifariş verməyimizə və hamısını bu və ya digər şəkildə yeyib başqa şeylər deməyimizə səbəb olur.

| Başqa sözlə, əsasən daha çox yeməyə əsaslanan bu sistem, dad baxımından baxdığımızda məntiqli görünür, amma qənaət baxımından olduqca çətin görünür.

Başqa sözlə, əsasən daha çox yeməyə əsaslanan bu sistem, dad baxımından baxdığımızda məntiqli görünür, amma qənaət baxımından olduqca çətin görünür.

Bəs siz bu barədə nə düşünürsünüz? Rəy bölməsində qeyd etməyi unutmayın.

Yeniliklərdən tez xəbərdar olmaq və bu tipli məzmunların daha çox gəlməsi üçün sadə bir toxunuşla Telegram kanalımıza abunə ola bilərsiniz.

 
Reaksiyanız ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Bir cavab yazın

Sizin e-poçt ünvanınız dərc edilməyəcəkdir.